بنا ماشین https://banamachine.com/ نمایندگی لیبهر در ایران Sat, 28 Oct 2017 07:58:31 +0000 fa-IR hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.8.9 نگاه صادراتی در معدن و صنایع معدنی https://banamachine.com/%d9%86%da%af%d8%a7%d9%87-%d8%b5%d8%a7%d8%af%d8%b1%d8%a7%d8%aa%db%8c-%d8%af%d8%b1-%d9%85%d8%b9%d8%af%d9%86-%d9%88-%d8%b5%d9%86%d8%a7%db%8c%d8%b9-%d9%85%d8%b9%d8%af%d9%86%db%8c/ Sat, 28 Oct 2017 07:58:31 +0000 http://banamachine.com/?p=76130

یکی از تحولاتی که در سال های اخیر شاهد آن بوده ایم،‌ رشد صادرات بخش معدن و صنایع معدنی است. این امر به ویژه طی دولت اول دکتر روحانی نمود عینی داشته آن هم در شرایطی که اقتصاد کشور در وضعیت رونق را تجربه نمی کرد.

بخش معدن و صنایع معدنی به طور متوسط طی سال های گذشته توانسته سهم ۱۶درصدی از ارزش کل صادرات و ۲۴درصدی از تجارت خارجی کشور را در اختیار گیرد در حالی که سهم حدود ۵تا۶درصدی از تولید ناخالص داخلی در اختیار دارد. این امر نشان از اهمیت و اثربخشی بخش معدن و صنایع وابسته بر ارزآوری،‌ درآمدزایی و اشتغال دارد.

آمارهای گمرک نشان می دهد صادرات حوزه معدن و صنایع معدنی از ۷ میلیارد دلار عبور کرده در حالی که واردات طی سال قبل به ۳.۷ میلیارد دلار رسید. کاهش واردات کالاهای استراتژیک معدنی و صنایع معدنی نیز از جمله اتفاقاتی بود که طی سال های گذشته به ثمر نشست. زنجیره فولاد، جزو آن گروه از حوزه معدن و صنایع معدنی است که به طور مشخص می توان به آن اشاره کرد. در سال ۹۲ صادرات فولاد کشور به ۲۰۰هزار تن کاهش یافته بود اما در دولت یازدهم این روند معکوس شد و حالت صعودی به خود گرفت به طوری که در سال ۹۴ صادرات فولاد به بیش از ۴ میلیون و سال ۹۵ به بیش از ۶.۶ میلیون تن افزایش پیدا کرد.

واردات کالاهای معدنی و صنایع معدنی نیز در سال قبل به ۳.۷ میلیارد دلار رسید که از نظر وزنی و ارزشی،‌کاهش ۲۶ درصدی و ۱۷درصدی را پشت سرگذاشت. در این میان واردات فولاد نیز از نظر ارزش و تناژ با کاهش ۱۶تا ۱۷درصدی همراه شد.

در ۵ ماه ابتدای امسال هم برابر با نیمه نخست سال۹۵ ، صادرات معدنی و صنایع معدنی انجام شد. در این مدت ارزش صادرات به ۳.۶ میلیارد و ارزش واردات به ۱.۵ میلیارد دلار رسید. به عبارتی بخش صادراتی به اندازه دو برابر حوزه واردات عملکرد داشته است.

ارقام فوق مبین این نکته است که در سال های گذشته همزمان با رشد صادرات،‌ شاهد کاهش واردات نیز شده ایم. اکنون نیز باید این نکته را یادآور شد که با توجه به برنامه های دکتر شریعتمداری، تمرکز برصادرات، با قوت در ۴ سال پیش رو ادامه خواهد داشت.

یکی از اقداماتی که با جدیت دنبال می شود ایجاد همگرایی و یکپارچگی در تصمیم گیری های کلان حوزه معدن و صنایع معدنی است. تهیه نقشه راه،‌ از جمله اقداماتی است که در همین ماه های نخستین دولت دوازدهم با حمایت شخص وزیر محترم و مشارکت تشکل ها،‌ آغاز شده به طوری که فعالان این حوزه قادر باشند چشم اندازی رو به توسعه از فعالیت های خود داشته باشند. تعیین نرخ های عوارض،‌ تعرفه ها و … در این برنامه کلان جای می گیرند.

به واقع توسعه کسب و کار در این بخش از اقتصاد، با نگاه صادراتی به تولید، عملی می شود. موضوعی که مقدمات آن با نگاه تازه دولت دوازدهم،‌ جاری شده و در شرف اجرا است. این امر در نهایت، اقتصاد مقاومتی مد نظر رهبر معظم انقلاب را نیز محقق خواهد کرد.

منبع خبر : سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران

]]>
استراحت بازار فلزات و رونق دوباره https://banamachine.com/%d8%a7%d8%b3%d8%aa%d8%b1%d8%a7%d8%ad%d8%aa-%d8%a8%d8%a7%d8%b2%d8%a7%d8%b1-%d9%81%d9%84%d8%b2%d8%a7%d8%aa-%d9%88-%d8%b1%d9%88%d9%86%d9%82-%d8%af%d9%88%d8%a8%d8%a7%d8%b1%d9%87/ Wed, 04 Oct 2017 12:31:51 +0000 http://test.banamachine.com/?p=75830 قیمت فلزات پایه که در دو روز اخیر افزایش یافته بود امروز اندکی کاهش یافته و یک عامل این وضعیت، رشد ارزش دلار است.
قیمت مس و روی امروز به ترتیب در محدوده ۶۴۶۰ دلار و ۳۱۵۰ دلار در هر تن قرار گرفته است. قیمت نیکل، آلومینیوم و سرب نیز به ترتیب در سطح ۱۱۳۰۰ دلار، ۲۱۶۰ دلار و ۲۴۲۰ دلار در نوسان است.
قیمت فلزات پایه چند هفته رشد کرده بود و طبیعی است که این روند نمی توانست ادامه یابد. در دو هفته اخیر بخشی از رشد قیمت ها از میان رفته اما بعید است روند کاهش قیمت ها ادامه یابد.
اخیرا تعدادی از گزارش های منتشر شده از اقتصاد چین نشان داده که رشد فعالیت ها کند شده است. برای مثال رشد خرده فروشی و تولید صنعتی کاهش یافته است. البته این بدان معنا نیست که نرخ هدف برای رشد اقتصاد در سال جاری میلادی تحقق نخواهد یافت.
دولت چین برای امسال، نرخ رشد مورد نظر خود را ۶٫۵ درصد تعیین کرده است. این نرخ تحقق خواهد یافت اما میزان مصرف فلزات پایه رشد قابل ملاحظه ای پیدا نخواهد کرد.

]]>
ماشین‌آلات فرسوده؛ جان معدنکاران در خطر است https://banamachine.com/%d9%85%d8%a7%d8%b4%db%8c%d9%86%e2%80%8c%d8%a2%d9%84%d8%a7%d8%aa-%d9%81%d8%b1%d8%b3%d9%88%d8%af%d9%87%d8%9b-%d8%ac%d8%a7%d9%86-%d9%85%d8%b9%d8%af%d9%86%da%a9%d8%a7%d8%b1%d8%a7%d9%86-%d8%af%d8%b1-%d8%ae/ Wed, 04 Oct 2017 12:28:42 +0000 http://test.banamachine.com/?p=75827 به گزارش ماین نیوز، در سال‌هایی که گذشت با توجه به تحریم‌های سنگینی که از غرب بر ایران تحمیل شد، واردات ماشین‌آلات به سختی انجام می‌شد و در برخی موارد ناممکن بود. با توجه به تحریم‌های وضع شده علیه کشور، ورود ماشین‌آلات معدنی با محدودیت فراوان انجام می‌شد؛ به طوری که در این سال‌ها واردات ماشین‌آلات کاترپیلار به ایران صفر بود اما در کنار آن واردات کوماتسو دیده می‌شد، البته این واردات بسیار محدود بود و در این میان موقعیت بازار واردات ماشین‌آلات چینی در ایران داغ شد.

در این شرایط، فرسودگی ماشین‌آلات سبب شد ناگزیر شویم ماشین‌آلات چینی را جایگزین ماشین‌های با کیفیت اروپایی کنیم که نه به درستی نیاز معدنکار را تامین می‌کند و نه از نظر جانی اطمینان محصولات اروپایی را دارد. از این‌رو باید درحال‌حاضر نخستین اقدام برای بخش معدن را همکاری با شرکت‌های ماشین‌آلات بزرگ دنیا قرار دهیم. شرکت‌های ژاپنی و کره‌ای که در تحریم هم روابط خود را با ما قطع نکردند می‌توانند از بهترین گزینه‌ها برای همکاری باشند ولی در شرایطی که تحریم‌ها برداشته شد گزینه‌های بهتر را فراموش نکنیم.در واقع ایران باید برای جبران سال‌های تحریم و توسعه سریع بخش معدن، ماشین‌آلاتی با نشان‌های برتر را انتخاب کند. بدون شک بخش معدن با نوسازی ماشین‌آلات جان تازه‌ای به خود خواهد گرفت.

ژاپن و کره از گزینه‌های همیشگی ایران
ژاپن از کشورهایی است که در زمینه ماشین‌آلات معدنی خوب عمل کرده است و برای نمونه ماشین‌آلات کوماتسو و هیتاچی با توجه به کیفیت‌شان قابل خرید و اطمینان هستند. البته این امر با توجه به انتخاب‌های محدود کشور عنوان می‌شود، در غیر این صورت کاترپیلار را می‌توان یکی از نشان‌های مطرح و بسیار با کیفیت در زمینه ماشین‌آلات معدنی دانست. پس از آن نشان‌های دیگری از کشور آلمان نیز در این بخش مطرح هستند.شرکت‌های کره‌ای هم در زمینه ماشین‌آلات معدنی گام‌های خوب و بلندی برداشته‌اند به طوری که آینده روشنی را می‌توان برای آنها متصور شد. درحال‌حاضر ماشین‌آلات کره با ژاپن وارد رقابت شده است. پس از رفع کامل تحریم‌ها ارتباط ایران با کشورهای اروپایی بهتر از گذشته شده و می‌تواند بخشی از نیاز خود به ماشین‌آلات را از این طریق برطرف کند. پیش از رفع تحریم‌ها با توجه به ارتباط ایران با کشورهایی همچون کره که ارتباط خود را با ایران قطع نکردند، زمینه واردات ماشین‌آلات فراهم بود.

رفع تحریم‌ها چه آثاری بر ماشین‌آلات معدنی داشت؟
با حذف ارز مرجع برای واردات ماشین‌آلات راهسازی و معدنی و الزامی که برای استفاده واردکنندگان این بخش از ارز آزاد وجود دارد، مشتریان این ماشین‌آلات با افزایش نرخ قابل توجهی روبه‌رو شدند که با توجه به نرخ بالای ماشین‌آلات، افزایش حدود ۱۵درصدی نرخ ارز برای واردات این ماشین‌آلات باعث بالا رفتن نرخ ریالی این دستگاه‌ها شد.البته با رفع تحریم‌ها این امر مثبت را باید در نظر بگیریم: موانعی که در طول سالیان بر سر راه فعالیت شرکت‌های بین‌المللی و خارجی در ایران به وجود آمده بودند، رفع شده‌اند یا به‌تدریج رفع می‌شوند. این موانع که بیشتر شامل تحریم‌های بانکی و حمل‌ونقل بود راه را برای حضور شرکت‌های خارجی در حوزه‌های مختلف ازجمله ماشین‌آلات راهسازی و معدنی در ایران بسته بود. در این شرایط مذاکرات با کشورهای پیشرفته گسترش یافت. درنتیجه چنین تحولی، به‌طور طبیعی تنوع عرضه انواع ماشین‌آلات راهسازی و معدنی از برندهای مختلف اروپایی و آسیای شرقی در ایران از نظر کیفیت محصول و شرایط پرداخت افزایش می‌یابد که باعث بالارفتن قدرت انتخاب مشتریان برای خرید محصولات می‌شود.

سیاست‌های حمایتی دولت برای ماشین‌آلات
در کنار توجه به آوردن محصولات مرغوب خارجی، حمایت داخلی را هم باید در نظر داشت تا در آینده، فناوری ساخت با کیفیت بالا را در کشور افزایش دهیم. سیاست حمایت از تولیدات داخلی در بخش ماشین‌آلات راهسازی و معدنی به شیوه‌های مختلف اجرا شده و از مهم‌ترین آنها تخفیف تعرفه گمرکی برای واردات ماشین‌آلاتی است که درصد مشخصی از آنها در داخل ایران تولید می‌شود.
این اقدام سبب می‌شود نرخ تمام شده ماشین‌آلات تولید داخل نسبت به نمونه مشابه خارجی آن کمتر باشد و درنتیجه توان رقابتی این دستگاه‌ها در بازار افزایش یابد.ایران که در سال اخیر شعار اقتصاد مقاومتی را سرلوحه قرار داده، حمایت‌هایش از تولید ماشین‌آلات راهسازی و معدنی در داخل کشور روبه افزایش است. همین امر سبب شده است بیشتر واردکنندگان ماشین‌آلات، موضوع تولید بخشی از این دستگاه‌ها در ایران را در مذاکرات با طرف خارجی موردنظر قرار دهند. این اقدامات سبب شده درحال‌حاضر بهبود شرایط به‌صورت آهسته و با شیبی کم انجام شود اما دستیابی به آثار مثبت اتفاق خواهد افتاد.

خبرهای خوب از راه می‌رسند
گشایش خط اعتباری ال‌سی از سوی بانک تجارت برای خریداری ماشین‌آلات پروژه کارخانه فولاد راور، از اخبار جدیدی است که از همکاری کشور برای بخش معدن خبر می‌دهد.با توجه به پیگیری‌های انجام شده، درباره موضوع ساخت پروژه کارخانه فولاد شهرستان راور، گشایش خط اعتباری ال‌سی برای خریداری ماشین‌آلات این کارخانه از سوی بانک تجارت انجام شده و درحال‌حاضر عملیات تولید این مجموعه ۹۸ درصد پیشرفت داشته و در حال اتمام است.حمل و نصب ماشین‌آلات این مجموعه حداکثر تا ۶ماه دیگر انجام خواهد شد و ابتدای سال آینده کارخانه فولاد شهرستان راور در فاز نخست با ظرفیت ۱۰۰هزار تن کار خود را شروع خواهد کرد. با اجرای فاز نخست کارخانه فولاد شهرستان راور، زمینه اشتغال برای ۲۰۰ نیروی تخصصی نیز فراهم خواهد شد.عبدالوهاب سهل‌آبادی، رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در گفت‌وگو با فولادنیوز گفت: یکی از مهم‌ترین مشکلات معادن، مربوط به ماشین‌آلات است که بسیار کهنه و فرسوده شده است و در چند سال اخیر هم نوسازی در این زمینه اتفاق نیفتاده است.

درباره مشکلاتی هم که در معادن اتفاق افتاد این امر از عوامل تاثیرگذار بود.سهل‌آبادی در پاسخ به این پرسش که ایران در مدت تحریم‌ها همکاری با کره یا ژاپن داشته عنوان کرد: بخش دولتی اقدامات این چنینی نداشته اما بخش خصوصی اینچنین قدم‌هایی را برداشته است. با توجه به اینکه ماشین‌آلات معدنی این کشورها بسیار گران است و تسهیلاتی هم از طرف دولت به آن تعلق نگرفته، از طرف بخش دولتی اقدامی نشده و موارد انجام شده هم محدود است. رئیس‌خانه صنعت، معدن و تجارت ایران اضافه کرد: با برداشته شدن تحریم‌ها همچنان تصمیم قطعی و قرارداد جدی برای وارد کردن ماشین‌آلات از اروپا انجام نشده اما معاونت معدنی و تشکلات همچنان پیگیر این امر هستند.

]]>
واردات ماشین آلات معدنی مستعمل ۶ برند آزاد شد https://banamachine.com/%d9%88%d8%a7%d8%b1%d8%af%d8%a7%d8%aa-%d9%85%d8%a7%d8%b4%db%8c%d9%86-%d8%a2%d9%84%d8%a7%d8%aa-%d9%85%d8%b9%d8%af%d9%86%db%8c-%d9%85%d8%b3%d8%aa%d8%b9%d9%85%d9%84-%db%b6-%d8%a8%d8%b1%d9%86%d8%af-%d8%a2/ Wed, 04 Oct 2017 10:21:08 +0000 http://test.banamachine.com/?p=75816 به گزارش خبرنگار ماین نیوز، براین اساس گمرک ایران در بخشنامه‌ای ضوابط واردات ماشین آلات معدنی و راهسازی مستعمل غیراسقاطی و با نشان معتبر جهانی ابلاغی توسط وزارت صنعت، و معدن و تجارت را به گمرکهای اجرایی ابلاغ کرد.

در همین راستا سیدمجتبی پورسیف – معاون مدیرکل مرکز واردات و امور مناطق آزاد و ویژه گمرک ایران – در بخشنامه‎ای خطاب به کلیه گمرکهای اجرایی نوشت: پیرو بخشنامه شماره ۷۸۶۰۷/۹۳/۷۸۴۸۹/۱۱۳/۷۳/۱۸۴ مورخ ۹۳/۵/۱ به پیوست تصویر نامه شماره ۲۵۶۶۴/۲۱۰/۹۳ مورخ ۹۳/۵/۱۵ سازمان توسعه تجارت ایران مبنی بر اعلام نشان تجاری ماشین آلات معدنی و راهسازی مستعمل قابل ورود از محل مصوبه شماره ۴۵۷۹۸/ت۵۰۰۰هـ مورخ ۹۳/۴/۲۵ هیئت محترم وزیران جهت اطلاع و اقدام لازم با رعایت مفاد بخشنامه فوق الاشاره و رعایت کامل مقررات ارسال می‌گردد. ضمنا تاکید می‌گردد اعتبار اجرای مصوبه مذکور تا پایان سال ۱۳۹۴ می‌باشد.

پیشتر با تصمیم هیئت وزیران شرایط ورود و ترخیص ماشین آلات معدنی و راهسازی غیراسقاطی نشانهای تجاری معتبر جهانی اعلام شده بود. براین اساس هیئت وزیران در جلسه ۹۳/۴/۸ به پیشنهاد وزارت صنعت، معدن و تجارت و به استناد اصل ۱۳۸ قانون اساسی تصویب کرد: ورود و ترخیص ماشین آلات معدنی و راهسازی غیراسقاطی نشان‌های تجاری معتبر جهانی که پس از ابلاغ این مصوبه توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام می‌شود به شرح جدول زیر تا پایان سال ۱۳۹۴ با ارز متقاضی، به صورتی که حداکثر ۱۰ سال از ساخت آنها نگذشته باشد و با رعایت سایر قوانین و مقررات مربوط مجاز است. این مصوبه در تاریخ ۹۳/۴/۲۵ از سوی معاون اول رئیس جمهوری ابلاغ شد.

“ماشین آلات حفاری، بیل مکانیکی با قدرت اسب بخار بالای ۲۲۰، لودر با قدرت بالاتر از ۳۷۰ اسب بخار، بولدوزر با قدرت بالای ۳۳۰ اسب بخار، دامپتراک با ظرفیت حمل بالای ۳۵ تن.”

در ادامه نیز سیدعباس حسینی، مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت در نامه‌ای خطاب به مرکز واردات و واردات مناطق آزاد و ویژه گمرک ایران نوشت: پیرو مصوبه هیئت وزیرات مبنی بر تجویز ورود ماشین آلات معدنی و راهسازی مستعمل با قدمت حداکثر ۱۰ سال ساخت تا پایان سال ۱۳۹۴ و با توجه به بند (۲) صورتجلسه مورخ ۹۳/۵/۵ کمیته ماده یک نشان های تجاری زیر جهت ورود ماشین آلات معدنی و راهسازی اعلام می‌گردد.

“کوماتسو، کاترپیلار، ولوو، لیبهر، ترکس و هیتاچی.”

]]>